Onze bierkaart

Proef onze pilseners en bieren

Wij schenken diverse pilseners en bieren van de tap of fles. Maandelijks wisselen wij één bier op onze tap, de ‘Wisseltap’. Ook serveren we lekkere seizoensbieren, het ‘Seizoensbiertje’. Laat je verrassen door één van deze twee bieren of geniet van ons standaard uitgebreide bieraanbod.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0010_Amstel-Pilsener
Amstel pilsener

Amstel pilsener is sinds 1870 onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse biercultuur. Het perfecte bier om te delen met vrienden bij de Hessenkar.

Moutzoetige smaak, licht hoparoma, spontaan karakter.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0001_Wisseltap
Wisseltap

Elke periode (afhankelijk van de populariteit) wisselen wij bier op 1 van onze taps. Iedere keer weten wij onze bezoekers een uniek biertje voor te schotelen. Uiteraard passend bij het type seizoen.

Vraag ons gerust naar de wisseltap.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0006_Affligem-Blond
Affligem Blond

De abdij van Affligem is in 1074 gesticht. Een goudblond abdijbier met passie en toewijding gebrouwen volgens een onveranderd recept dat 1000 jaar teruggaat. Het is een gekend en prestigieus merk in de bierwereld. Affligem heeft al vele internationale bierawards gewonnen.

Volle droge smaak, afdronk is fris, zacht en hopbitterig.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0007_Westmalle-tripel
Westmalle tripel

Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles. Ook wel de “moeder van alle tripels” genoemd. In 1934 voor het eerst in de abdij van Westmalle gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal. De huidige formule blijft al sinds 1956 nagenoeg onveranderd.

Fruitig aroma, complexe smaak, bittere afdronk.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0008_Westmalle-dubbel
Westmalle dubbel

Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas.

Al sinds 1856 brouwen de monniken naast hun maaltijdbier een donkere trappist. Vanaf 1926 passen ze het recept aan en brouwen ze het bier wat zwaarder. Daar ligt de basis voor de huidige Dubbel.

Moutzoetige smaak, licht hoparoma, spontaan karakter.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0000_De-Volle-Maat
De Volle Maat

Ambachtelijk gebrouwen bier uit Leusden. De brouwerij is te vinden bij de Hessenkar om de hoek op de Asschatterweg. Hoogblond heeft een licht kruidig karakter door de gebruikte hopsoorten, korianderzaad en gedroogde sinaasappelschillen.

Het is een lekker doordrinkbaar bier met een verfrissende smaak. De Hessenkar is trots op dit regionale bier. Kom een keer proeven in de Hessenkar.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0005_Duvel
Duvel

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl. Koel en rechtop bewaard zodat het gist op de bodem van de fles zich niet kan vermengen in het bier.

Zwaar blond, lichtzoete smaak, sterke hopbittere afdronk.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0011_Hoegaarden-wit
Hoegaarden wit

500 jaar monnikenwerk. Letterlijk. Met een aroma van appelsienschil, koriander en kruiden die ze vroeger helemaal uit het zonnige Curaçao lieten komen. Over zon gesproken: schenk hem uit en ‘t is precies alsof de zon in je glas is gevallen: lichtgeel en natuurlijk troebel.

Zacht, licht, matig zoet en zuur, met een subtiel gekruide citrussmaak.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0009_Wieckse-Rose
Wieckse rosé

Wieckse Rosé bier is een heerlijk zacht en fruitig witbier met een fijne friszoete smaak. Het heeft de nuance van een rosé en het levendige van een sprankelend witbier. De basis van Wieckse Rosé is witbier dat wordt vergist met een speciale bovengist en niet gefilterd is. Daardoor behoudt het zijn karakteristieke lichte en natuurlijke troebeling.

Zacht en fruitig met friszoete smaak.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0004_Liefmans-Fruitesse
Liefmans Fruitesse

Dit sprankelende aperobier met zijn lichtrode kleur komt helemaal tot zijn recht in het stijlvolle, maar speelse Liefmansglas. Geniet van de frisse & intense smaak van aardbeien, frambozen, krieken, vlierbessen en bosbessen.

Parelend, sprankelend én boordevol fruit, wat wil je nog meer om een avondje uit op smaak te brengen? En wat een verfrissend idee om dit drankje on the rocks te serveren…

Fruitbier, frisse blend van bier en natuurlijke vruchtensappen.

Hessenkar-Achterveld_Eetcafe_Bierkaart_0003_Jillz
Jillz

Het verhaal van Jillz begint bij Sofie Eliasson, een Zweedse vrouw die in 2005 naar Nederland verhuist. Sofie werkt voor Heineken, op zich al bijzonder, want eigenlijk houdt ze helemaal niet van bier. In Zweden was ze gewend om samen met haar vriendinnen cider te drinken, maar waar ze in Nederland ook zoekt: ze vindt hier geen cider.

Dat brengt Sofie op een sprankelend idee: ze besluit een drankje voor vrouwen te ontwikkelen. Iedereen bij Heineken is enthousiast!

Verfrissende sparkling cider gemaakt van appels.