Ons verhaal

Hessenkar-Achterveld_ons-verhaal

Heden en verleden

Eeterij, tapperij de Hessenkar is gelegen in Achterveld, een dorpje tussen de Kei en het Ei oftewel tussen Amersfoort en Barneveld. Het pand staat er sinds mensenheugenis. Vroeger was er een schildersbedrijf in gevestigd, vanaf 1937 is het echter een cafébedrijf. In de begin jaren had het café een sterk sociale functie, zoals zo vele cafébedrijven in die periode, in het dorp. De toenmalige eigenaar bracht zelf de sterke drank bij de boerenbedrijven op zijn Solex om een binding met de plaatselijke bevolking te behouden. Het café is sinds zijn oprichting diverse keren aangepast aan de tand des tijds en de laatste verbouwing heeft recentelijk plaats gevonden. Eeterij, tapperij de Hessenkar is tevens het oprichtingscafé van shantykoor De Ankervelders  welke in 2004 opgericht is.

In de nabije omgeving, op nog geen 100 meter, is er voldoende parkeergelenheid.

Onze naam

De naam de Hessenkar vindt zijn oorsprong uit de tijd dat de handel tussen Duitsland (Hessen) en Amsterdam plaats vond met paard en wagen. Dit noemde men toen “Hessenkarren”. De Hessenweg was ooit de langste weg van Europa, inmiddels zijn er diverse aftakkingen in gekomen maar in diverse Nederlandse en Duitse plaatsen kom je de Hessenweg nog steeds tegen.

Vanaf 2011 is het café uitgebreid met een eetgedeelte vandaar ook de naam “eeterij-tapperij De Hessenkar”. Een ouderwets dorpscafé waar ieder zich op z’n gemak voelt om te eten, te drinken en vooral de laatste ‘dorpsroddels’ door te nemen. Een ouderwets dorpscafé met een populair restaurant in huiskamersfeer. Een laagdrempelig niveau waar puur en passievol met lokale producten gekookt wordt voor alle monden.  Een plek waar mensen nog tijd en aandacht voor elkaar hebben.